https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/gazpacho-przemek_1733996902.jpg

Salsa śledziowa

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 55,24
Koszt jednej porcji*: 5.52
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

0.00 zł
Food Cost: ...
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/gazpacho-przemek_1733996902.jpg

Składniki

Nazwa Cena (zł) Ilość %FC składnika Wartość
Cebula czerwona / kg kg 1.18% 0,65 zł
Szczypiorek / kg kg 18.10% 10,00 zł
Miód / kg kg 4.53% 2,50 zł
Śledź w zalewie solnej / kg kg 21.72% 12,00 zł
Ogórek zielony / kg kg 6.52% 3,60 zł
Oliwki czarne / kg kg 2.41% 1,33 zł
Ogórki kiszone / kg kg 3.62% 2,00 zł
Peperonata (pokrojona kolorowa papryka w zalewie pomidorowej) Knorr Professional / kg kg 25.47% 14,07 zł
Pieczarka marynowana / kg kg 6.66% 3,68 zł
Ketchup Hellmann's 5kg / kg kg 6.88% 3,80 zł
Cebulka perłowa / kg kg 2.53% 1,40 zł
Pieprz młotkowany / kg kg 0.38% 0,21 zł
/
kg*
* Ilość podawana jest dla 10 porcji dania
Łączny koszt składników: 55,24
Koszt jednej porcji*: 5.52
Suma składników jednej porcji: 268,30 g

Przygotowanie

1Salsa śledziowa

  • Śledzie namocz, odsącz i pokrój w paski.
  • Pieczarki pokrój w ćwiartki, cebulę czerwoną w drobną kostkę, cebulkę perłową przekrój na pół, szczypiorek posiekaj.
  • Śledzie połącz z pokrojonymi składnikami, czarnymi oliwkami, Peperonatą i Ketchupem.
  • Dopraw miodem i pieprzem młotkowanym.

2Dekoracja/ podanie

  • Zielonego ogórka pokrój na krajalnicy wzdłuż w cienkie plastry.
  • Salsę śledziową podawaj owiniętą plastrem ogórka.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE