https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/3-1_1751961605.jpg

Ziemniak z sosem czosnkowym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/3-1_1751961605.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ziemniaki

  • Ziemniaki duże (20szt.) wyszoruj, ułóż na foli aluminiowej, posyp solą morską i zawiń. Piecz do miękkości.

Sos czosnkowy

  • Sosem Tatarski wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny,  czosnkiem roztartym z solą, oregano, 20 g drobno posiekanego szczypiorku, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Odstaw na kilkadziesiąt minut.
  • Po tym czasie wymieszaj ponownie i dopraw według uznania.

Podanie

  • Po upieczeniu ziemniaka, natnij go.
  • Do środka nałóż sos czosnkowy, posyp prażoną cebulą i pozostałym posiekanym szczypiorkiem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE