https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/5_1751964213.jpg

Smażony ser / frytki / sos tatarski

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/5_1751964213.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie

  • Ser edamski pokrój w plastry o grubości 2-3 cm.
  • Zanurz w wodzie, a następnie obtocz w mące.
  • Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej,  powtórz panierowanie. Aby ser nie wyciekał, zwróć  uwagę na boki i narożniki – powinny być dokładnie  opanierowane.
  • Smaż w temperaturze 160ºC do uzyskania złocistego koloru.

Sos tatarski

  • Sos Tatarski połącz z kawaśną śmietaną, pieczarkami konserwowymi i jajkiem ugotowanym pokrojonym w kostkę, odstaw na kilkadziesiąt minut.
  • Po tym czasie wymieszaj ponownie i dopraw według uznania.

Podanie

  • Smażony ser podawaj z sosem tatarskim i miksem sałat.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE