https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/smorrebrod_1756907643.png

Smørrebrød z piklowaną dynią w miodzie/ajko poche/ kruszonka z palonego masła/ orzechy laskowe/ pianka majonezowa miso

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/smorrebrod_1756907643.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Piklowana dynia

  • Dynię pokrój w cienkie paski spaghetti na mandolinie.
  • Dopraw solą i zamarynuj w przegotowanej, ostudzonej zalewie przygotowanej dzień wcześniej.

Kruszona z palonego masła

  • Masło podgrzewaj w garnku do momentu zbrązowienia (orzechowy aromat).
  • Dodaj panko i posiekane orzechy. Dopraw solą, mieszając podgrzewaj do chrupkości.

Jajka poche

  • Jajka gotuj przez 60 min w temp. 64°C. Szybko schłodź w wodzie z lodem.
  • Następnie wybij do wody z octem i gotuj 3 min.

Sos chili z pomidorami

  • Zblenduj Pomidory i odparuj na patelni. Dopraw Sosem Sunshine Chili, czosnkiem, oliwą i świeżym szczypiorkiem.

Pianka majonezowa miso

  • Masło rozpuść i połącz z pastą miso. Następnie dodaj do Majonezu i octu i dokładnie wymieszaj.
  • Przełóż do syfonu (nabój syfonowy 2x).

PODANIE

  • Szczypiorek wysusz w suszarce do warzyw i zmiksuj w młynku do kawy.
  • Na kromkę chleba nałóż masło, sos pomidorowy, piklowaną dynię, jajko poche, kruszonkę, zioła, majonez z syfonu i puder szczypiorkowy.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE