https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chowder-1_1756908137.png

Chowder

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chowder-1_1756908137.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Chowder

  • W szerokim garnku na oliwie z masłem podsmaż cebulę, seler naciowy i czosnek.
  • Dodaj Fond z owoców morza, podlej winem i zredukuj.
  • Ryby pokrój w dużą kostkę, a krewetki przekrój na pół. Podsmaż dorsza, łososia i krewetki, a na koniec dodaj pokrojoną wędzoną rybę. Staraj się nie mieszać, tak by ryby się nie rozpadły.
  • W międzyczasie ugotuj ziemniaki z dodatkiem szczypty soli i Esencji bulionu rybnego. Dodaj je do podsmażonych składników i zalej śmietanką. Dodaj mule  i koperek. Przykryj pokrywką i gotuj jeszcze 2 – 3 min na wolnym ogniu. Odparowany wywar uzupełnij wodą do konsystencji zupy. Jeśli będzie potrzeba, dopraw do smaku.

Podanie

  • Podawaj z bagietką

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE