Zupa krem
- Zupę krem z borowików wsyp do gorącej wody, wymieszaj i zagotuj.
- Na oleju zasmaż borowiki z dodatkiem czosnku. Wlej sok z cytryny i śmietankę. Wymieszaj i połącz z zupą. Zupę gotuj na małym ogniu przez 5 min.
- Dopraw do smaku.
Krokiet a'la łazanki
- Makaron ugotuj.
- Na smalcu zasmaż boczek z cebulą. Dodaj kapustę kiszoną i przyprawy.
- Podlej wodą, dodaj Esencję bulionu grzybowego i gotuj do miękkości.
- Na koniec dodaj Zasmażkę, wymieszaj, zagotuj i dopraw do smaku. Odstaw do wystygnięcia.
- Ugotowany Makaron Tacconelli pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj z wystudzoną kapustą.
- Uformuj 10 krokiecików, opanieruj i usmaż na fryturze.
Pesto tymiankowo-lubczykowe
- Olej rzepakowy, szpinak, czosnek, Primerbę tymiankową zmiksuj i dopraw do smaku.
Podanie
- Dynię pokrój w paski julienne i wysusz.
- Na głębokim talerzu ułóż krokiet i wlej krem z borowików. Udekoruj pesto i wysuszoną szynką wraz z dynią.