https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/krem-z-borow-1_1756908244.png

Zupa krem z borowików

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/krem-z-borow-1_1756908244.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Zupa krem

  • Zupę krem z borowików wsyp do gorącej wody, wymieszaj i zagotuj.
  • Na oleju zasmaż borowiki z dodatkiem czosnku. Wlej sok z cytryny i śmietankę. Wymieszaj i połącz z zupą. Zupę gotuj na małym ogniu przez 5 min.
  • Dopraw do smaku.

Krokiet a'la łazanki

  • Makaron ugotuj.
  • Na smalcu zasmaż boczek z cebulą. Dodaj kapustę kiszoną i przyprawy.
  • Podlej wodą, dodaj Esencję bulionu grzybowego i gotuj do miękkości.
  • Na koniec dodaj Zasmażkę, wymieszaj, zagotuj i dopraw do smaku. Odstaw do wystygnięcia.
  • Ugotowany Makaron Tacconelli pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj z wystudzoną kapustą.
  • Uformuj 10 krokiecików, opanieruj i usmaż na fryturze.

Pesto tymiankowo-lubczykowe

  • Olej rzepakowy, szpinak, czosnek, Primerbę tymiankową zmiksuj i dopraw do smaku.

Podanie

  • Dynię pokrój w paski julienne i wysusz.
  • Na głębokim talerzu ułóż krokiet i wlej krem z borowików. Udekoruj pesto i wysuszoną szynką wraz z dynią.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE