https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zorek_1756932093.png

Żurkowe ryżotto/ biała kiełbasa/ jajko

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zorek_1756932093.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Żurkowe ryżotto

  • Żurek połącz z wodą, mieszając zagotuj. Dodaj Esencję bulionu grzybowego.
  • Szalotkę zeszklij na maśle. Dodaj ryż i podsmaż.
  • Partiami wlej żurek i gotuj, mieszając, do momentu aż ryż będzie al dente+(*), a konsystencja ryżotto kremowa.
  • Kiełbasę natnij i usmaż na złoty kolor.
  • Jajka włóż do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez 6,5 min.
  • Przed podaniem ryżotto dopraw Primerbą i chrzanem. 

Podanie

  • Na talerzu ułóż ryżotto, kiełbasę, połówki jajek i świeży majeranek.
  • Całość skrop olejem majerankowym i posyp świeżo mielonym pieprzem.

*al dente+ (konsystencja bardziej miękka niż al dente)

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE