Płynna marynata
- Wszystkie składniki marynaty wymieszaj. Włóż mięso i odstaw na 12 dni do lodówki.
Mieszanka do nacierania mięs
- Mięso wyjmij, wysusz, natrzyj mieszanką przypraw i odstaw do lodówki na 1 dzień.
- Piecz w piecu w temp. 90°C na sondzie ustawionej na 85°C, a następnie wystudź i odstaw na 1 dzień do lodówki.
Mieszanka na opieńki
- Zagotuj wodę. Dodaj wszystkie składniki marynaty i opieńki.
- Odstaw do wystudzenia.
Dymna pianka majonezowa
- Wszystkie składniki wymieszaj razem i przelej do syfonu (nabój syfonowy 1x).
Tost francuski/ podanie
- Chleb panieruj w mące i zanurz w mleku połączonym z jajkiem. Smaż.
- Pastrami pokrój w cienkie plasterki na krajalnicy.
- Na talerzu ułóż tost, pastrami, opieńki i piankę majonezową.
- Dekoruj mikroliśćmi.