https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/mostek_1756966710.png

Mostek wołowy typu pastrami/ tost francuski/ dymna pianka majonezowa

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/mostek_1756966710.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

 Płynna marynata

  • Wszystkie składniki marynaty wymieszaj. Włóż mięso i odstaw na 12 dni do lodówki.

Mieszanka do nacierania mięs 

  •  Mięso wyjmij, wysusz, natrzyj mieszanką przypraw i odstaw do lodówki na 1 dzień.
  • Piecz w piecu w temp. 90°C na sondzie ustawionej na 85°C, a następnie wystudź i odstaw na 1 dzień do lodówki. 

Mieszanka na opieńki

  • Zagotuj wodę. Dodaj wszystkie składniki marynaty i opieńki.
  • Odstaw do wystudzenia. 

Dymna pianka majonezowa

  • Wszystkie składniki wymieszaj razem i przelej do syfonu (nabój syfonowy 1x).

Tost francuski/ podanie

  • Chleb panieruj w mące i zanurz w mleku połączonym z jajkiem. Smaż.
  • Pastrami pokrój w cienkie plasterki na krajalnicy.
  • Na talerzu ułóż tost, pastrami, opieńki i piankę majonezową.
  • Dekoruj mikroliśćmi.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE