https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/stek-antrykot_1756968983.png

Stek z antrykotu/ sos w stylu skandynawskim/ grillowane warzywa/ pieczony ziemniak

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/stek-antrykot_1756968983.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Stek z antrykotuj

  • Steka przypraw solą, pieprzem, świeżym tymiankiem i usmaż lub z grilluj według uznania.

Kremowy sos w stylu skandynawskim

  • Wywar przypraw Esencją i zagęść Zasmażką. Gotuj kilka minut do uzyskania właściwej konsystencji.
  • Dodaj musztardę, natkę, 5 g tymianku, 50 g Majonezu oraz przyprawy. Zmiksuj.

Grillowane warzywa

  • Cukinię i bakłażana pokrój w cienkie plastry na krajalnicy.
  • Przypraw solą.
  • Zamarynuj w oliwie i Primerbie tymiankowej. Następnie grilluj.
  • Gotowe plastry ułóż naprzemiennie i wytnij np. koło.
  • Szparagi i marchew obierz, sparz, a następnie obsmaż na maśle. Dopraw do smaku.
  • Pieczarki duże (5 szt.) przekrój na pół i grilluj lub smaż.

Pieczony ziemniak z pikantną pastą tuńczykową

  • Ziemniaki wymieszaj z solą, olejem i tymiankiem. Przełóż do G/N, zakryj folią aluminiową i piecz w temp. 180°C ok. 1 godz. do miękkości.
  • Tuńczyka odcedź z oleju i połącz ze 140 g Majonezu oraz pozostałymi składnikami.
  • Ziemniaka możesz opalić opalarką. Natnij i napełnij go przygotowanym farszem

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE