https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/stek-antrykot_1756968983.png

Stek z antrykotu/ sos w stylu skandynawskim/ grillowane warzywa/ pieczony ziemniak

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/stek-antrykot_1756968983.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Szaszłyki

  • Ratatouille zblenduj, przesmaż i zredukuj.
  • Mięso zamarynuj w części przygotowanego Ratatouille, włóż do worka i ugotuj sous-vide w 70°C na sondzie ustawionej na 44°C w środku. Następnie lekko zamróź i pokrój w cienkie plastry.
  • Na papierze do pieczenia ułóż warstwę rostbefu, guanciale oraz pozostałe Ratatouille.
  • Czynność powtórz 4–5 razy. Dociśnij deską i schłodź przez 30 min. Pokrój w kostkę 4x4 cm i nadziej na szpikulce. 

Glazura

  • Wymieszaj wszystkie składniki. 

Risotto

  • Zeszklij szalotkę i czosnek. Dodaj ryż i wino. Wlej partiami bulion i gotuj.
  • Dodaj dynię i kurki. Wykończ masłem i serem. 

Majonez grzybowy

  • Wszystkie składniki wymieszaj. 

Grillowanie/ podanie

  • Szaszłyki zgrilluj i posmaruj glazurą.
  • Udekoruj majonezem grzybowym i szczypiorkiem.
  • Podawaj z risotto, kurkami i pestkami słonecznika.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE