https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/golonka-1_1756970861.png

"Wege golonka z kalafiora" puree chrzanowe/ demi-glace z musztardą

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/golonka-1_1756970861.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

"Wege golonka z kalafiora"

  • Kalafiora podziel na cztery części wzdłuż, nie usuwając głąba, który imituje wyglądem kość golonki.
  • Zagotuj wodę z dodatkiem Esencji Dymnej, liścia laurowego, ziela angielskiego i Esencji bulionu warzywnego. Włóż kalafiora i ugotuj al dente-(*).
  • Na rozgrzanym oleju obsmaż kalafiora z każdej strony na złoty kolor.
  • Gotuj kalafiora 1–2 min krócej niż do al dente, aby zachował lekką chrupkość. 

Demi-glace z musztardą

  • Na patelnię dodaj musztardę francuską, Sos Demi-Glace i Esencję bulionu grzybowego.
  • Zagotuj. 

Puree chrzanowe

  • Do wody o temp. 80°C wsyp Puree ziemniaczane i odstaw na 3 min.
  • Dodaj chrzan i pokrojony szczypiorek. Wymieszaj. 

Podanie

  • Na środku talerza ułóż porcję chrzanowego puree i kalafior. Całość obficie oblej sosem demi-glace. Udekoruj ziołami oraz kwiatami jadalnym

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE