https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/brownie_1756972118.png

Brownie mus czekoladowy/ mleczno-kawowa galaretka

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/brownie_1756972118.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Brownie

  • Laskę wanilii przetnij wzdłuż i wyjmij z niej ziarenka za pomocą noża.
  • Połącz Majonez Hellmann's Professional, 200 g cukru, 240 g mąki pszennej, kakao, sodę, wanilię, wodę, wymieszj i przygotuj ciasto.
  • Przelej do formy i piecz w 170°C przez ok. 35 min.

Galaretka

  • Podgrzej 250 ml mleka, dodaj 4 g Auszpiku, wymieszaj i rozlej na blachę G/N.
  • Gorącą kawę wymieszaj z pozostałym Auszpikiem, 20 g cukru, a następnie porcjami rozlej kawę na mleko.
  • Wystudź. Przed podaniem wykrój odpowiedni kształt.

Mus

  •  125 ml zimnego mleka i śmietankę ubij z Musem czekoladowym.

Kruche ciasto

  • Wyrób ciasto ze 150 g mąki, 70 g masła i 30 g cukru, pokrusz na blachę i piecz w 180°C do zarumienienia.

Podanie

  • Ciasto czekoladowe podawaj z galaretką, lodami waniliowymi, kruszonką, musem czekoladowym i świeżymi malinami. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE