https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/konfitowana-wieprzowina-na-kapuscie-kiszonej-50423922-676px-x-666px_1582288400.jpg

Konfitowana wieprzowina na kapuście kiszonej

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/konfitowana-wieprzowina-na-kapuscie-kiszonej-50423922-676px-x-666px_1582288400.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mięso

  • Łopatkę pokrój w kostkę o wadze po 100 g, przypraw przyprawą  do mięs 100% natural i pozostaw do zamarynowania.
  • Zalej ciepłym olejem i konfituj w piecu w temperaturze 85°C.

Kapusta

  • Kapustę pokrój, zalej wodą i gotuj przez ok. 20 minut z dodatkiem Bulionu grzybowego, ziela angielskiego, liścia laurowego i kminku.
  • Na oleju podsmaż cebulę oraz rozmrożone grzyby i dodaj do kapusty.
  • Dopraw do smaku.
  • Z kapusty odlej część wody i przestudź. Dodaj mąkę do uzyskania konsystencji zawiesiny i wlej do kapusty.
  • Smaż przez chwilę na małym ogniu.

Podanie

  • Wieprzowinę podawaj na zasmażonej kapuście.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE