https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/17_1765881277.jpg

Filet z perliczki/ makaron Maccheroni/ pesto z suszonych pomidorów/ sos hibiskusowy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/17_1765881277.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

PERLICZKA

  • Filety oczyść z błon i osusz. Przypraw szczyptą Delikatu do drobiu. 
  • Masło klarowane rozgrzej na patelni. 
  • Filety obsmaż od strony skóry na ciemno-złoty kolor. 
  • Gotowanie wykończ w piecu z sondą w 68°C. 
  • Perliczkę odstaw do odpoczynku na 2-3 min. Następnie pokrój pod kątem. 

KREMOWY MAKARON Z SUSZONYMI POMIDORAMI

  • Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
  • Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij czosnek oraz szalotkę.
  • Dodaj Primerbę czerwone pesto. Całość smaż przez 1 min, a następnie zalej białym winem. Gotuj przez chwilę, aż wino odparuje.
  • Dodaj Cremy do gotowania. Jak sos zgęstnieje dodaj ugotowany makaron.
  • Zetrzyj skórkę z cytryny i całość wymieszaj. Dopraw do smaku.

SOS HIBISKUSOWY

  • Kwiaty hibiskusa zalej wrzątkiem (ok. 500 ml) i odstaw do zaparzenia.
  • Zaparzoną miksturę przecedź do garnka. Dodaj cukier, wino i ocet.
  • Całość zredukuj do momentu powstania gęstego koncentratu.
  • Dodaj Sos Demi-Glace i wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku.

CHIPSY Z KORZENIA PIETRUSZKI

  • ObranyKorzeń pietruszki potnij na cienkie plastry.
  • Olej rozgrzej do temp. 160°C.
  • Pietruszkę smaż partiami do osiągnięcia lekko brązowego koloru.
  • Następnie przełóż na papier do odsączenia nadmiaru oleju. Posól.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE