https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kremowa-zupa-dyniowa-z-brzoskwinia-dodatkiem-mleka-kokosowego-i-curry-50260241-676px-x-666px_1582288412.jpg

Krem dyniowy z brzoskwinią, kokosem i curry

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kremowa-zupa-dyniowa-z-brzoskwinia-dodatkiem-mleka-kokosowego-i-curry-50260241-676px-x-666px_1582288412.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Zupa dyniowa

  • Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Szalotkę, marchew i czosnek obrać, pokroić i zeszklić w wyższym garnku na Ramie Culinesse, na końcu dodając curry.
  • Następnie dodać pokrojoną dynię i brzoskwinie, zalać połową wody i dusić pod przykryciem, wraz Fondem z owoców morza.
  • Gdy dynia będzie miękka, zmiksować ją na gładkie purée, dodać mleko kokosowe, resztę wody, sok z limonki i zagotować. Całość jeszcze raz zmiksuj.
  • Następnie zestaw z palnika, dodaj pokrojone zimne masło i pozostaw do rozpuszczenia.
  • Całość dopraw do smaku według uznania.

Podanie

  • Na porcję kremu nałóż Ramę 24%, dekoruj marchewką pokrojoną metodą julienne, a następnie zeszkloną oraz chili pokrojoną bardzo cienko.
  • Można zupę dodatkowo udekorować świeżą kolendrą i oliwą smakową.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE