https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kurczak-cordon-bleu-50368326-676px-x-666px_1582288427.jpg

Kurczak Cordon Bleu

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kurczak-cordon-bleu-50368326-676px-x-666px_1582288427.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Kurczak

  • Filety oczyść, natnij i rozłóż jak książkę, delikatnie rozbij.
  • Posmaruj Primerbą, połóż plaster sera i szynki. Mięso złóż tak, by zakryć nadzienie.

Panierka

  • Połącz jaja z wodą, mąką i solą. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Kurczaka obtocz w bułce, następnie w panierce i ponownie w bułce.
  • Płaską blachę G/N spryskaj Ramą Combi, poukładaj opanierowane kawałki, ponownie spryskaj Ramą Combi i piecz przez 10 minut w temperaturze 190⁰C.

Boczkowa fasolka

  • Ugotowaną fasolkę wymieszaj z Aroma Mixem, wstaw do pieca konwekcyjnego na parowanie na 2-3 minuty, wymieszaj.

Podanie

  • Kurczaka Cordon Blue podawaj z przygotowaną fasolką szparagową i domowymi frytkami. Udekoruj listkami trybuli.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE