https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/slodki-kurczak-w-sosie-pomaranczowym-z-sezamem-50240441_1582288872.jpg

Słodki kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/slodki-kurczak-w-sosie-pomaranczowym-z-sezamem-50240441_1582288872.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mięso

  • Kurczaka zmiel, dodaj Ramę Cremefine Profi i zmiksuj na jednolitą masę.
  • Dodaj drobno pokrojoną dymkę i sól.
  • Masę wymieszaj i uformuj z niej kulki wielkości mandarynki. Rób to najlepiej wilgotnymi dłońmi, by zapobiec przyklejaniu się mięsa.
  • Mięsne kulki zanurz w roztrzepanych jajach, a następnie obtocz w pokrojonej w kostkę bagietce.(idealnie jak pieczywo jest już czerstwe i można je delikatnie wdusić w drobiowe kulki.
  • Smaż na głębokim tłuszczu, aż do uzyskania złotego koloru.

Sos

  • Wszystkie składniki sosu (Sambal Manis, sok pomarańczowy i posiekana papryka chili) umieść w garnku, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
  • Dodaj prażony sezam oraz olej sezamowy.
  • Na koniec dodaj posiekaną kolendrę.

Podanie

  • Kurczaka podawaj na pokrojonej kapuście pekińskiej z sosem w oddzielnym naczyniu.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE