https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/salatka-ze-sfermentowanego-kimchi-50239841_1582288922.jpg

Sałatka Kimchi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/salatka-ze-sfermentowanego-kimchi-50239841_1582288922.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Kimchi

  • Kapustę pokrój w dużą kostkę i wymieszaj z solą. Włóż do głębokiego naczynia i przyduś drugim ciężkim naczyniem (tak aby kapusta była mocno ściśnięta). Pozostaw w temperaturze pokojowej na 48 godzin. 
  • Kapustę przepłucz zimną wodą i odstaw na sito by odciekła, odciśnij nadmiar wody i przełóż do miski.
  • Dymkę posiekaj, rzodkiew pokrój w słupki i wymieszaj z kapustą, dodaj pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Przełóż do słoiczków, ugnieć łyżką tak, aby wypełnić cały słoik. Mieszanka musi być zawsze przykryta płynem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.

Podanie

  • Po sfermentowaniu otwórz słoiczki, by wypuścić powstały gaz.
  • Przechowuj w chłodnym miejscu do 1 tygodnia.
  • Podawaj na zimno.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE